Gör dina egna blommor.

Här kommer en liten tutorial på hur du kan göra dina egna blommor.

Du behöver: En värmepistol, EK Success retropunch (eller annan blompunch), Mini Mister med vatten eller glimmermist, en pincett, brads och papper.

Stansa ut 4-5 blommor i två olika storlekar och gör ett litet hål i mitten på var blomma.

Trä upp blommorna på braden, börja med den minsta och avsluta med den största och vik ut “benen” på braden. Försök få blommorna att överlappa varandra så det inte blir några stor springor mellan blombladen (se bilden ovan).

Spraya blomman med vatten eller glimmermist. Var lite försiktig med vattnet så att pappret inte blir för blött för då går det lätt sönder i nästa steg.

Börja knyckla ihop kronbladen på blomman. (Jag brukar göra det bara med fingrarna men det var lite klurigt att fotografera så det syntes vad jag gjorde, därav pincetten)

När du är nöjd men knycklandet värmer du blomman med värmepistolen. Tänk på att det kan bli väldigt varmt så håll i blomman med pincetten och håll fönen på lagom avstånd från pappret så det inte bränns.

När vattnet avdunstar ur pappret kryper det ihop och förvrids ytterligare lite till. Blir du inte nöjd spraya på lite mer vatten och värm igen. I och med att vattnet avdunstar så fort blir pappret väldigt stelt och hårt och håller därför formen väldigt bra.

När blomman svalnat ta och böj ut blombladen lite och så enkelt var det att göra dessa blommor.

Länka gärna och visa dina blommor det är så skoj att se vad ni gör!

9 Comments

 1. Camilla Millas Says:

  OOO wow. Tack snälla du!

  Kraaam

 2. Erica Says:

  Åh det blev ju snyggt :d ska testa någon gång

 3. jenny/e.j.m Says:

  Tack snälla du för beskrivningen. Dessa blommor är ju så läckra. Måste testa senare i dag. Din altrade ask för band och spets blev så fiiin.
  Gott nytt är!
  KRAM
  Jenny/e.j.m

 4. Pyzzlis Says:

  Så fina blommor, har gjort en egen variant av julstjärnorna du gjort tidigare. De kommer upp i min blogg så fort jag hunnit fota dem. Ska skicka iväg dem med en dekorationsswap på Svensk scrapbooking.
  Måste testa göra dessa blommorna också, de är döläckra :)
  God fortsättning på det nya året
  /Jenny

 5. Helén Says:

  Tack för en otroligt bra tutorial, på underbara blommor! Kanonfint!!

 6. Yoli Design Says:

  Underbart underbart tjejjen…
  Å ja, jag är så glad över att jag har en hel påse av dina läckra blommor här hemma hos mig… :D wow alltså så läckra dom är!!

  Kraaaaaaaaaaam

 7. BellaMio Says:

  WOW!!! Så himla snygga, kommer helt klart att testas… Tack för att du visar oss :)

  Kram Kram

 8. Maiden Says:

  Jag har just testat! De blev fina men dock så missade jag att det skulle vara fyra utstansade blommor å tog bara två… Lite snålt men det funkade iaf – körde lite glimmermist på åxå! Ska använda dem på ett kort som kommer i min blogg på… torsdag?
  Tack å bock!

 9. Utmanat teamet att skapa Stafflikort! « ScrappTorget Says:

  [...] tid att skapa. Ja det gjorde det för dom läckra blommorna har jag gjort utefter en tutorial som Turbomalin har på sin blogg. Såååå snygga blir dom – helt i min [...]

Leave a comment