Vad kan man göra med en konservburk?

Idag vill jag dela med mig av ett annorlunda sätt att “slå in” en present på. Jag hittade inspirationen till dessa ursöta altrade konsevburkar hos Splitcoast Stampers.

Jag valde att göra mina burkar av vanliga små majskonservburkar som man kan köpa i tre pack. När du öppnar burken för att tömma ut majsen ( för det är ju ingen kul present), gör du det från botten och det är viktigt att du har en konservöppnare som skär upp burken strax under metallkanten. Man får vara försiktig för det blir riktigt vasst och det är lätt att skära sig.

Först ut är min “Grunge-burk” som först är klädd i papper från FancyPants serie Vintage Valentine. därefter jag kladdat på generöst med Crackle Paint i färgerna Black Soot och Rock Candy.

Thickers med Glossy Accents på och så har jag använt ett av de läckra typsnitten som kom med min nya Dymo .

Lite rivna kanter för att verkligen visa att det är en konservburk bakom pappret och så har jag “strösslat” burken generöst med svarta blingstenar.

Här har jag gjort en liten sockersöt godiskonserv. Även här kommer pappret från Fancy Pants – Vintage valentine och Thickers med glossy accent på. Ett prickigt organsaband med de läckra bokstavsstickersen från Adorn It är knutet om burken.

I rosetten så knöt jag fast en liten charm i form av en jordgubbe.

På den sista burken har jag använt cardstock från Bazzil och papper från Fancy Pants.  Orden “be mine” är skrivna med chipboard stickers från American Crafts. Mönsterpapret är stansat med Marta Stewart “Doily Lace”-punchen.

Ett lååångt rött sidenband är snörat runt burken och i en slags korsettsnörning som håller ihop mönsterpappret runt burken. Det hela är toppat med några rosa halvpärlor.

Tanken med burkarna är att man ska fylla dem med godis eller någon liten present innan man limmar ihop dem. Jag har lagt presentkort i mina så de känns helt tomma. Jag skulle i alla fall gilla att få en present inslagen så här, oavsett vilken högtid som firas.

Vill du kika mer på burkarna så finns de att beskåda på MiMa’s från och med idag!

Det var allt för idag. Tack för att du tittade in!

12 Comments

 1. Yoli Design Says:

  Åhhh sååååå himla läckra!! Jag gillar också att scrappa konserver, fast oftast tomma å det var ju en skojj grejj att ge bort sådana med innehållet kvar tycker jag!! :D hihi

  Supersnygga!!
  Kraaaaaaaaaaaam

 2. Turbomalin Says:

  Tack för berömmet, vill bara klargöra att burkarna är tömda på sitt ursprungliga innehåll och fyllda med annat, som godis eller ett presentkort. Man öppnar burken i botten för att få ha kvar öppningsgrejen som sitter på lockat och när man fyllt dem igen så limmar man på botten igen. :)

 3. Pyssellina Says:

  Hej

  Jätteläckra burkar! Undrar bara hur du limmar igen dem efteråt, kanten blir väl väldigt smal.

 4. Turbomalin Says:

  Limmet jag använt heter Loctite Super Attack och är ett jättestartkt lim, jag köpte det på Maxi här i Halmstad.

 5. Lina Sofie Says:

  Kan du inte fota botten också så vi ser hur du limmar? :) … kram /L

 6. Maiden Says:

  Fantastiska!
  Här skall ätas majs! ;-)

 7. Sandra Says:

  Häftig idè!

 8. Ulrica Says:

  Hej tjejen!

  Supersnygga burkar! Jag gillar oxå att altra konservburkar, men jag brukar oftast slipa dom med sandpapper för att få en bra yta att måla på & då använder jag akrylfärg, sen dekos.

  Tack för din hälsning hos mig även om det var några dagar sen. =)

  Ha en bra dag, kramar Ulrica

 9. Malin/majamelon Says:

  Men duuu så snygg burkarna blev!
  Tack för din värmande kommentar hos mig! *glad*

  Ha en härlig tisdag!

  Kram
  Malin

 10. Christine Says:

  Hihihi…vilken otroligt rolig ide.Kram…tyrasmatte.

 11. elle Says:

  Hej! Dina burakar är superfina!!! Men VAR köper du konserv öppnaren??!! Och hur ser den ut?
  Vill så gärna få till några burkar men hittar som sagt inte en bra öppnare…
  Vilken fin sida du har! Kram!!

 12. I huvudet på Malin Says:

  [...] jag ändå är i tagen och svara på frågor ska jag passa på att prata lite om de altrade konservburkarna jag gjorde till Alla hjärtans dag förra [...]

Leave a comment