Scrappa med plattång

Idag har jag ett praktiskt tips att dela med mig av.  En embossingfön är ju inte det första man köper på sig när man börjar scrappa, utan man använder spisplattor och brödrostar saker för värmeembossing.

Dock har de flesta tjejer (tror jag iallafall) en plattång till håret. Den funkar superbra att embossa med också.  Jag har testat själv och det funkar verkligen.

Man för pappret försiktigt fram och tillbaka mellan plattorna tills embossingpulvret smälter/ändrar färg (beror givetvis på vilket pulver du använder).

Du kan också använda din plattång som ett litet strykjärn till dina band som blivit skrynkliga i förvaringen. Det är dock viktigt att du inte använder den varmaste inställningen om du “stryker” organzabanden för då smälter de.

Jag funderar på att låta en  söt mini plattång från OBH Nordica få flytta in i min scrapväska, för viss behöver jag ett scrapverktyg till? ;)

Tack för titten!

Leave a comment