Här ska kokas kroppkakor

Jag har nämligen fått farmors gamla kaffekvarn som hon inte använde till kaffe utan till att mala kryddpepparn då hon gjorde kroppkakor. 

Nu ska jag bjuda alla mina vänner här i Halmstad på kroppkakskalas på ölandskt vis. Och för er som inte vet så serveras öländska kroppkakor inte med lingon utan med skirat smör, ovispad grädde och lite salt. Givetvis kommer jag visa upp kroppkakorna med receptet  här i bloggen, så håll utkik. :)

Tack för titten!3 Comments

 1. Maiden Says:

  Kroppkakor… Vet faktiskt inte om jag smakat det ngn gång!! Låter spännande, ska kika efter receptet å se om det är ngt som jag vågar prova! :-)
  Kram

 2. Maritha / Dilorf Says:

  *ryyys*

  Pappa äter alltid det när vi är på Öland.. Jag står över. Tack!

 3. Mamma Rhu Says:

  Klart vi äter lingon till kroppisarna! Å en öl, å kanske en liten hutt för att smälta maten.. ;)

Leave a comment