Wombitkakor

Dessa supermumsiga wombitkakor har jag fått receptet på av min moster Lena. När jag var yngre och satt barnvakt åt mina kusiner fanns det i stort sett alltid en burk med sådana kakor i kylen att mumsa på. De är livsfarliga att börja äta för det räcker aldrig med att ta en, man vill bara ha en till och en till och en till…

Ingredienser för ca 40-50 st.
Tillagningstid ca 20 min.
 • 200 g smör
 • 2 dl socker
 • 2 dl sirap
 • 8 msk kakao
 • 3 dl cocos
 • 7 dl cornflakes
Så här gör du:

Blanda alla ingredienser, utom cocos och cornflakes, i en tjockbottnad kastrull, koka upp och koka i exakt 3 minuter. Ta av kastrullen från plattan och blanda i cocos och cornflakes. Sen är det bara att klicka ut i små muffinsformar och ställ kallt. Förvara kakorna i kylen .

Det var allt för idag, tack för titten!

1 Comment

 1. Scraptroll Says:

  Så myckcet fint du har här i din blogg :-D

  Tack för din kommentar i min blogg, kul att du gillade min LO :-)

Leave a comment