Frågor & Svar – konservburkar

När jag ändå är i tagen och svara på frågor ska jag passa på att prata lite om de altrade konservburkarna jag gjorde till Alla hjärtans dag förra året.

Jag har fått många frågor om dessa men en av de mest ställda frågorna är om vilken typ av konservöppnare jag använt och som fungerar bäst.

Jag har använt mig av båda konservöppnarna på bilden här ovanför. Den främre är köpt på ICA för ca 140-150 kr och den bakre är Tupperwares konservöppnare som jag tyvärr inte vet vad den kostar eftersom jag fått den i present.  Idag använder jag bara Tupperwareöppnaren eftersom den i mitt tycke är otroligt mycket bättre än den från ICA.

 

Burken till vänster är öppnad med konservöppnaren från ICA och den till höger är öppnad med Tupperwareöppnaren. Den stora skillnaden på de båda är var öppnaren skär igenom metallen på burken eftersom det påverkar så mycket hur kanten blir.

 

Tupperwareöppnaren skär igenom metallen på den lilla kanten som är på toppen av en konservburk, medan öppnaren från ICA skär precis under kanten.  På den Tupperwareöppnade burken är det inga som helst vassa kanter på tack vare att öppnaren skär där den gör.  Det går också att sätta tillbaka locket skapligt på plats vilket gör att man behöver mindre lim (eller inget alls) för att sätta ihop burken igen.

 

Om man använder ICA-öppnaren så blir kanten lite knölig som man ser på bilderna ovan. Då är det bara att ta en sked eller liknande och trycka och dra längs kanten på burkens insida så slätar det ut sig. Ett minus med den öppnaren är att det är betydligt svårare att sätta tillbaka och limma fast botten igen när du stänger igen din burk.

 

Och så ska jag passa på att säga: nej jag är inte Tupperwarekonsulent eller liknande, jag bara gillar denna konservöppnare för att den fungerar så bra.  Tack för att du kikade in här!

 

2 Comments

 1. AlaEmmeli Says:

  Åh va bra att du tog upp detta för jag tänkte precis maila och fråga! :D Igår hämtade jag hem min *dyra* men ack så efterlängtade konservöppnare från Tuppeware – både sambon och syrran (som va med på partyt) tror nog att den ska användas till matlagning medan jag köpte den just för att altra konservburkar! :D Jag har varit så sugen på detta ända sedan jag såg dina underbara burkar!

  Tack för att du redde ut begreppen lite och för att du länkade tillbaka till det äldre inlägget så jag slapp leta runt i bloggen vilket jag iofs gärna gör men då lär jag bli sittandes en lååång stund och inspireras av allt fint du gör i jakten på “rätt” inlägg!

  Ska bli så kul att testa!

  Stor Kram
  Emmeli

 2. Cornelia Says:

  Undrar var man kan få tag i en sån där fantastisk mackapär, månntro? Jag har aldrig varit på nåt tupperwareparty eller liknande.

Leave a comment