Fikonmarmelad med portvin och vanilj

När jag är sugen på något gott  behöver det inte betyda sötsaker, jag kan lika gärna ta en skiva gott bröd med en bit smarrig ost och lite marmelad på toppen. Fikonmarmelad passar till mycket och är en av mina favoriter till just ost.


Ingredienser för en stor burk marmelad:
Tillagningstid ca 25 min.
  • 10 fikon
  • 2 dl syltsocker
  • 2dl portvin
  • rivet skal av en apelsin
  • saften av en apelsin
  • 1 vaniljstång
Så här gör du:

Klyfta fikonen och skär bort skalet. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull, koka upp under omrörning. Dra sedan ner värmen och låt sjuda i ca 15-20 min. När fikonen “smält ner” är det klart.

Plocka ur vaniljstången och häll upp i en väl rengjord glasburk. Låt den svalna och förvara sedan i kylskåp. Marmeladen går jättebra att frysa in i mindre burkar.

Det här receptet bara måste du prova, tack för titten!

1 Comment

  1. Cicci Says:

    Låter smarrigt!! Måste testas.

Leave a comment