Mormors Citrondricka

Detta är nog det godaste man kan dricka om du frågar mig. Jag har så många härliga sommarminnen till denna citrondricka som alltid fanns färdigblandad och iskall i mormors kylskåp när jag var liten. Den är sådär härligt sur när den är blandad i rätt proportioner att det riktigt nyper bakom öronen.


Ingredienser för ca 2 l koncentrerad saft:
Tillagningstid ca 25 min.
 • 5 stora citroner
 • 9 dl socker
 • 4 msk citronsyra
 • 1 liter kokande vatten
 • pressad saft från 5 citroner
Så här gör du:

Skala citronerna med en potatisskalare, se till att du inte får med något av det vita. Blanda socker, citronskal och citronsyra i en stor kastrull. Häll på det kokande vattnet  och den pressade citronsaften och rör tills sockret löst sig. På med lock och låt det svalna. Ställ in i kylen över natten.  Sila vätskan så du får bort citronskalen och häll upp på väl rengjorda flaskor.

Jag brukar späda 1:4 eller 1:5 och serverar drickan iskall.

 

Tack för titten!

3 Comments

 1. Pyzzlis Says:

  Åååhh vad gott detta lät. Jag älskar allt (nästan i alla fall) som är gjort på citroner. Måst nog testa detta någon gång. Ha det gott. Kram Jenny

 2. ANNA Says:

  nam nam nam nam nam… *sneglar mot kylskåpet där det ligger en hel hög gula fina citroner*

 3. Anne Says:

  TACK, vi gjorde denna när jag var liten och jag hade tappat bort receptet! Glad! :)

Leave a comment